Yes, nu ook in mijn tuin!

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 om 11:46

Alweer een paar jaar geleden reed ik met Abbey richting het bos en kwam ik over een pad waar allemaal 'blauwe' bloemen stonden. Zo gaaf vond ik die! Was heel mooi om hier tussendoor te rijden en Abbey wilde er ook wel een hapje van :-)

Niet veel later kwam dit kruid tijdens fytotherapie voorbij; het bleek Cichorei te zijn. Sindsdien kan ik niet genoeg horen over dit kruid. Het is echt wel mijn favoriet. Sinds de lessen fytotherapie weet ik meer over de geneeskrachtige werking van kruiden, maar heb ik ook geleerd over signatuurleer en de energetische waarde van een kruid. En  vanuit o.a. de TCM (Traditional Chinese Medicine) bekeken zijn organen weer verbonden met emoties.. Oh ja, en ook nog: bepaalde kruiden verschijnen vaak niet voor niets in je omgeving. Dus wat zegt mijn voorkeur voor een bepaald kruid, in dit geval Cichorei, eigenlijk over mij??

In het geval van Cichorei weet ik dat dit ook wel 'de vriendin van de lever' wordt genoemd. Bij leverproblemen is dit dan ook een heilzaam plantje. De lever.... hmm... De lever(energie) uit balans staat ook wel voor boosheid... Ok.., ben ik boos? Gefrustreerd?  Tja, daar kunnen de mensen om mij heen beter antwoord op geven misschien ;-)

Cichorei  groeit wel langs de kant van de weg (de naam Chichorium komt van 'ik ga langs velden en wegen' en wijst met zijn hemelsblauwe bloemen een soort van de weg naar de hemel. Het maakt vrolijk en bevordert de levenslust en helpt je wat makkelijker in het leven te staan (2018, Kruiden  Signatuur en Eigenschappen - Maessen). Nou dat is in elk geval de uitwerking op mij als ik deze bloemen zie! En yes, nu dus ook bij ons in de tuin!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.